NL2Go levert eerste Elektrische deelauto Zutphen

NL2Go levert eerste Elektrische deelauto Zutphen

Vorige maand waren wij aanwezig op de Emovia Experience Day in Zutphen. Tijdens deze dag is de door MyTripper geleverde elektrische deelauto, de Renault Zoë, aan ZutphenEnergie officieel in gebruik genomen door de burgemeester van Zutphen.

Om klokslag 10.30 uur, geheel volgens planning, heette emovia-secretaris Martijn Hendriks alle aanwezigen van harte welkom. Wethouder van Zutphen, mevrouw Coby Pennings, sprak namens de gemeente Zutphen. Cyp Wagenaar, voorzitter van ZutphenEnergie, vertelde vervolgens trots dat de energiecoöperatie die dag haar eerste deelauto in gebruik zou nemen. Hij overhandigde de sleutel van deze Renault Zoe aan mevrouw Annemieke Vermeulen, die de auto startte en daarmee officieel de Electric Experience opende. Vervolgens maakte bezoeker Remco de eerste officiële proefrit met deze auto.

De Electric Experience heeft een groot aantal bezoekers gehad. Het was boven verwachting! Ruim 500 bezoekers bekeken 28 100% elektrische auto’s en lichte bedrijfswagens die rondom de Zutphense Broodfabriek waren opgesteld. Er werden ruim 100 proefritten gemaakt, waarvan alle chauffeurs zonder uitzondering  enorm genoten. Zo getuige het verslag van journalist Gert Kramer in de Stentor van maandag 22 januari jl. en het verslag van Paul Bombeld in het Zutphense huis-aan-huisblad Contact. Een verslaggeefster van Omroep Gelderland legde de proefrit vast van Henk Tieleman en zijn partner. Hierdoor was nog diezelfde dag in het Nieuws van TV Gelderland te zien hoe enthousiast dit stel was.

Zutpense burgemeester Annemieke Vermeulen opent de Electric Experience

Informatiemarkt

Niet alleen rondom de Broodfabriek was de belangstelling groot, ook de informatiemarkt ín de Broodfabriek werd  druk bezocht. Er werden tal van vragen gesteld over bijvoorbeeld oplaadmogelijkheden voor de elektrische auto’s, over de deelauto’s van LochemEnergie en ZutphenEnergie. Elektrisch rijders wisselden enthousiast hun ervaringen uit onder het genot van een kop koffie met een oliebol, waarop emovia haar gasten trakteerde.

Er waren ook andere duurzame initiatieven: de duurzame houtkachels van VUURS en de activiteiten van ZutphenEnergie en LochemEnergie, die beide in hun gemeente de mogelijkheid bieden om elektrische auto’s te delen/huren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *